fbpx

Tallers Professionals

Mou-te al llarg del dia amb una sèrie de tallers professionals basats en la pràctica individual i tècnica d’aquests artistes reconeguts internacionalment.

I al vespre, quan la ciutat cobra vida amb el moviment, als participants se’ls donarà accés exclusiu a la totalitat del Festival Figueres es MOU 2019.

Al Figueres es MOU hi trobaràs el teu espai. Ens movem.

Professorat

Amy Voris

ARTISTA

Aquestes sessions comencen amb estructures obertes per a la improvisació que s’encavalquen gradualment amb suaus indicacions per generar moviment.

A la darrera part de la sessió, explorarem el procés de retorn als estímuls de moviment com a invitació a créixer i aprofundir en la relació amb ell.

En general, aquestes sessions busquen fomentar un ambient autodirigit i capaç i crear les condicions per a un enfocament integral i holístic de la dansa en solitari. El temps de reflexió s’incorpora a les sessions i les respostes individualitzades són benvingudes.

Ben Wright

ArtistA

Wright es compromet a crear un espai de suport generós i generós perquè els participants s’hi adhereixin – treballa amb una obertura no suposada, és transparent en el seu pensament i observacions i veu les preguntes com a guia.

Les sessions proporcionaran un espai per a converses entre iguals i una oportunitat perquè els participants juguin, improvisin i debatin idees sobre fer, viure i ballar. Viresque aquirit eundo – Recollim forces a mesura que anem.

Janet Novas

ArtistA

El taller començarà amb un escalfament basat en la repetició de petits exercicis que aniran evolucionant al llarg de la classe. A poc a poc s’anirà incrementant el nivell d’energia física alliberant el nostre cos i descobrint noves possibilitats d’una manera més conscient en el treball creatiu.

A la segona part ens enfocarem en un treball més personal utilitzant eines bàsiques de la improvisació i posant a l’alumne sota una pregunta constant, ocupant i ajudant a trencar esquemes establerts.

L’objectiu principal d’aquest taller és despertar en l’alumne la necessitat de descobrir, de tafanejar, de gaudir i arriscar sense por a l’error o de la idea del fracàs.

Raymond Naval

ArtistA

El taller serà de dansa contemporània. Treballarem la força de el cos amb exercicis. També aplicarem algunes idees de Laban Movement Analysis que ens ajuda a definir diferents dinàmiques en moviment durant una improvisació.

El moviment és fort i lleuger, expressiu i amb una musicalitat definida. Fusionarem dinàmiques de dansa urbana amb les tècniques de ball clàssic i modern.

Wilhelminia Ojanen

ArtistA

A través d’aquest taller, anirem explorant la força amb suavitat, descobrint la poesia innata del cos pressionant els límits del nostre esgotament i a través d’això la nostra sensibilitat.

Basant-nos en pràctiques que exerceixen la nostra presència i atenció, anirem escalfant el cos mitjançant un treball en planta en espiral i acrobàcies per posar-nos en peu, entrar en contacte amb el treball i improvisar guiats i aprofundir en un espectre de material coreogràfic. Aquesta és una pràctica poètica, però extremadament física, deixarà el cos tou i la ment oberta.

El nostre objectiu és crear un ambient positiu, encoratjador i inclusiu que permeti una exploració honesta, la presa de riscos i la connexió.

Ariadna Peya

ArtistA

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Més informació...

Castell de Sant Ferran (Figueres)

Sala interior i sala exterior per la realització dels tallers professionals de dansa i moviment al Castell de Sant Ferran la fortalessa més gran d’Europa.

Figueres és l’epicentre del territori de l’Alt Empordà, els seus principals atractius són el paisatge, la cultura i la història. Està situada  a quinze quilòmetres del mar Mediterrani, als peus dels Pirineus i envoltada per tres parcs naturals.

Allotjament

Lorem Ipsum

Dietes

S’inclouen l’esmorzar i el dinar al Restaurant del Castell de Sant Ferran del 30 al 4 de juliol.

El festival donarà una ampolla d’aigua de 1,5L al dia a cada participant.

Experiències

Entrades als esdeveniments de pagament de la programació del MOU 2020 i centres d’interés de la ciutat.

Aquestes inclouen:

  • Entrada al Museu Dalí
  • Entradal al Museu de l’Empordà
  • Visita guiada al Castell de Sant Ferran
  • Entrada al Museu del Joguet
  • Entrada al Museu de la Tècnica

Welcome Kit

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Altres Serveis

Accés lliure a wifi i punt d’electricitat en les zones on es realitzen els tallers professionals.

Zona per guardar objectes de valor a la zona d’acampada.

Tarifes especials a hotels de Figueres utilitzant el codi WORKSHOPSMPU2020 – podeu consultar-les aquí.

Horaris

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Workshops

OSA + MUJIKA

Expectations will not kill you

Plaça Josep Pla
Diumenge 4 d’Octubre a les 18:30h.

País/Regió: Espanya/País Basc
Duració: 15 minuts

Sinopsis:
Expectations will not kill you parteix del sentiment de fracàs que patim quan els nostres objectius no s’assoleixen, de la inestabilitat emocional que crea aquesta sensació de derrota. El punt de partida és l’instant que tant hem somiat, el moment de trobar aquella persona que tant havíem desitjat…. Quantes tardes hem passat imaginant què ens oferiria la nit? I qui no ha tornat ensopit cap a casa perquè els somnis no s’han acomplert? Malgrat això, Expectations will not kill you no és una peça derrotista. Ens parla de les esperances i els impulsos que ens fan reviscolar. Al cap i a la fi, vivim entre les expectatives frustrades i les noves il·lusions.

Potser la nit no va acabar d’anar tal i com havíem projectat, potser va ser diferent del que havíem previst, però va ser igualment meravellosa.

Crédits de l’Espectacle:
Direcció: Osa + Mujika
Coreografia: Jaiotz Osa
Intèrprets: Raymond Naval, Jaiotz Osa
Vestuari: Xabier Mujika
Vídeo i Foto: Etanowski

Sobre la Companyia:
Osa + Mujika neix el 2017 de la trobada artística entre Jaiotz Osa i Xabier Mujika. Jaiotz Osa és ballarí i coreògraf. Xabier Mujika és dissenyador de vestuari i d’espais escènics. La unió Osa + Mujika sorgeix de la necessitat de donar resposta a les seves inquietuds en dansa i arts visuals.

La seva primera peça (Suddenly) va ser seleccionada per la Red Acieloabierto 2017 i presentada en festivals nacionals i internacionals. Posteriorment van estrenar Suddenly III (2018), seleccionada pel circuit Danza a Escena 2019, i Kenophobia (2019).

Actualment estan de gira amb Expectations will not kill you, una peça concebuda per a espais no convencionals.

https://www.facebook.com/Osa-Mujika-1938794129714287
https://www.instagram.com/osa_mujika/

CONTINGUTS

Roger Fernández Cifuentes

Nascut a Figueres l’any 1990, Roger és graduat de l’Institut del Teatre (Barcelona) i exmembre de VERVE (Companyia de Postgrau de la Northern School of Contemporary Dance, Leeds). Ha treballat amb una varietat de coreògrafs internacionals, entre ells Ben Wright, Frauke Requardt, Angus Balbernie, James Wilton, Matthew Robinson i Jessica Kennedy. Com a coreògraf, ha estat guardonat amb diversos premis coreogràfics. Des de la seva formació, ha estat creant peces per la AGITART incloent ‘Life’, ‘ADaliN ’, ‘Pandora ’i ‘Sand’, que han realitzat gires a escala nacional i internacional a Espanya, Bèlgica i el Regne Unit. L’any 2015, va ser seleccionat per participar en un programa de coreògrafs emergents, Exit Visa, a The Place, Londres.  

Des del 2013 està al capdavant d’AGITART com a responsable de continguts del Festival Figueres es MOU i de la resta de projectes de la cooperativa.  

L’any 2021 començar a treballar a l’àrea de continguts  i educatius del Mercat de les Flors de Barcelona. 

COORDINACIÓ I PRODUCCIÓ

Georgina Aviés Sarrias

Nascuda a Barcelona l’any 1994, Georgina es gradua a l’Institut del Teatre en l’especialitat de Dansa Contemporània l’any 2012 i posteriorment és membre del Ballet Junior de Genève sota la direcció artística de Sean Wood i Patrice Delay fins a l’any 2014. L’any 2019/20 cursa el Postgrau en Gestió i Producció d’Espectacles i Festivals de la Universitat de Barcelona IL3. 

Georgina ha treballat amb coreògrafs internacionals com, Barak Marshall, Andonis Foniadakis, Yann Marussich, Marina Mascarell i Ioannis Mandafounis, entre d’altres. Des de l’any 2018 forma part de la companyia Silver Drops Dansa, amb qui col·labora com a ballarina en els seus espectacles TERRA(2021) i Silver Drops (2018). L’any 2020 inicia col·laboració amb la companyia de Projecte Ingenu, dirigida per Marc Chornet com a ballarina en el seu espectacle “La Ruta de la Palta” coproduïda pel Grec Festival i estrenada dins del marc de Grec a Grec. L’any 2021 realitza tasques d’assistència de direcció i assessoria de moviment amb l’espectacle “Bodas de Sangre” estrenada a la Mostra d’Igualada 2021. El Setembre de 2022 estrena la nova producció multidisciplinar de la companyia “El dia que va morir l’últim panda” a Fira Tàrrega.  

Georgina forma part d’AGITART des de l’any 2014, entitat dinamitzadora de la dansa amb  seu a Figueres. Lidera tallers de dansa i moviment a escoles de primària de màxima complexitat i a centres educatius de secundària de la comarca de l’Alt Empordà. 

En l’àmbit de la gestió cultural, és responsable de la coordinació i la producció dels projectes d’AGITART, produint el festival de dansa i moviment al carrer, Figueres es MOU, el projecte educatiu COSMOU i el projecte de reflexió al voltant la dansa Parlem de Dansa – Cafè Müller. 

Director Workshops Professionals i Assessorament Artístic

Gianluca Vicentini

Originari d’Itàlia, en Gianluca és el Director dels Workshops i Assessor Artístic d’AGITART.

En Gianluca ha treballat a la Northern School of Contemporary Dance a Leeds com a Director Artístic de VERVE i ha estat el Cap de Desenvolupament Professional.

Sota la seva direcció, la companyia ha treballat amb coreògrafs internacionals com ara Lea Anderson, Anton Lachky, Akram Khan, Kerry Nicholls, Ben Wright, Theo Clinkard, Luca Silvestrini i Efrosini Protopapa, fent extensa gira per Europa.

Al mateix temps que dirigia el Riley Theatre, en Gianluca va establir “Connections”, un pla de desenvolupament artístic professional i d’alt rendiment d’un any de durada. Aquest va incloure “Northern Connections”, programa específicament dissenyat per artistes emergents amb seu al nord d’Anglaterra. També ha estat involucrat en una col·laboració amb l’Institut Henry Moore i Tino Sehgal per a la recreació de “Kiss”.

Abans de traslladar-se a Leeds, en Gianluca va ser l’Assitent de Direcció Artística de Iceland Dance Company i va col·laborar com a Director d’Assaig per Carte Blanche. També va ser Director Artístic de Spiral Dansflokkur, una companyia de joves ballarins amb seu a Islàndia.

En Gianluca aporta la Direcció Artística a artistes independents, programant i treballant a nivell internacional a través de la indústria de la dansa, així com també dirigint i donant-los suport.