Sobre el Festival

Figueres es MOU és un festival anual de dansa i arts del moviment que té com a objectiu apropar aquestes disciplines al públic de les comarques gironines, fomentant l’accessibilitat i la participació de la cultura a la ciutadania.

Esdeveniment revulsiu per la dansa i la cultura de la ciutat amb una important perspectiva comunitària. Una eina per a l’expressió ciutadana; una eina per al moviment i la transformació social i cultural.

Nascut l’any 2014, el festival porta vuit anys apropant el llenguatge de la dansa i el moviment a la ciutadania de Figueres a través de la programació de qualitat, la formació, la sensibilització i el suport a diversos projectes vinculats al món de la dansa. Al llarg de totes aquestes edicions, la ciutat de Figueres ha acollit artistes de països com França, Anglaterra, Alemanya o Itàlia, entre d’altres, oferint mostres de dansa de tots els estils, tant a escala nacional com internacional.

Enguany celebrem la novena edició amb artistes que, com sempre, mostraran les seves propostes artístiques per diferents espais de la capital de l’Alt Empordà. El festival està organitzat per AGITART, entitat de referència en la dinamització de la dansa i el moviment a les comarques gironines. Figueres es MOU forma part de la plataforma espanyola de festivals de dansa en espais no convencionals RED ACIELOABIERTO, i de la plataforma d’ARTS DE CARRER DE CATALUNYA, i rep el suport de la XARXA TRANSVERSAL de CATALUNYA. Figueres es MOU també rep el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona i el Ministeri de Cultura y Deporte.  El festival s’organitza amb la col·laboració de Comerç Figueres i de diversos mitjans de comunicació.