fbpx

Sobre el Festival

Figueres es MOU és un festival anual de dansa i arts del moviment que té com a objectiu apropar aquestes disciplines al públic de les comarques gironines, fomentant l’accessibilitat i la participació de la cultura a la ciutadania.

Esdeveniment revulsiu per la dansa i la cultura de la ciutat amb una important perspectiva comunitària. Una eina per a l’expressió ciutadana; una eina per al moviment i la transformació social i cultural.

Nascut l’any 2014, el festival porta vuit anys apropant el llenguatge de la dansa i el moviment a la ciutadania de Figueres a través de la programació de qualitat, la formació, la sensibilització i el suport a diversos projectes vinculats al món de la dansa. Al llarg de totes aquestes edicions, la ciutat de Figueres ha acollit artistes de països com França, Anglaterra, Alemanya o Itàlia, entre d’altres, oferint mostres de dansa de tots els estils, tant a escala nacional com internacional.

Enguany celebrem la novena edició amb artistes que, com sempre, mostraran les seves propostes artístiques per diferents espais de la capital de l’Alt Empordà. El festival està organitzat per AGITART, entitat de referència en la dinamització de la dansa i el moviment a les comarques gironines. Figueres es MOU forma part de la plataforma espanyola de festivals de dansa en espais no convencionals RED ACIELOABIERTO, i de la plataforma d’ARTS DE CARRER DE CATALUNYA, i rep el suport de la XARXA TRANSVERSAL de CATALUNYA. Figueres es MOU també rep el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona i el Ministeri de Cultura y Deporte.  El festival s’organitza amb la col·laboració de Comerç Figueres i de diversos mitjans de comunicació.  

Qui som?

CONTINGUTS

Roger Fernández Cifuentes

Nascut a Figueres l’any 1990, Roger és graduat de l’Institut del Teatre (Barcelona) i exmembre de VERVE (Companyia de Postgrau de la Northern School of Contemporary Dance, Leeds). Ha treballat amb una varietat de coreògrafs internacionals, entre ells Ben Wright, Frauke Requardt, Angus Balbernie, James Wilton, Matthew Robinson i Jessica Kennedy. Com a coreògraf, ha estat guardonat amb diversos premis coreogràfics. Des de la seva formació, ha estat creant peces per la AGITART incloent ‘Life’, ‘ADaliN ’, ‘Pandora ’i ‘Sand’, que han realitzat gires a escala nacional i internacional a Espanya, Bèlgica i el Regne Unit. L’any 2015, va ser seleccionat per participar en un programa de coreògrafs emergents, Exit Visa, a The Place, Londres.  

Des del 2013 està al capdavant d’AGITART com a responsable de continguts del Festival Figueres es MOU i de la resta de projectes de la cooperativa.  

L’any 2021 començar a treballar a l’àrea de continguts  i educatius del Mercat de les Flors de Barcelona. 

COORDINACIÓ I PRODUCCIÓ

Georgina Aviés Sarrias

Nascuda a Barcelona l’any 1994, Georgina es gradua a l’Institut del Teatre en l’especialitat de Dansa Contemporània l’any 2012 i posteriorment és membre del Ballet Junior de Genève sota la direcció artística de Sean Wood i Patrice Delay fins a l’any 2014. L’any 2019/20 cursa el Postgrau en Gestió i Producció d’Espectacles i Festivals de la Universitat de Barcelona IL3. 

Georgina ha treballat amb coreògrafs internacionals com, Barak Marshall, Andonis Foniadakis, Yann Marussich, Marina Mascarell i Ioannis Mandafounis, entre d’altres. Des de l’any 2018 forma part de la companyia Silver Drops Dansa, amb qui col·labora com a ballarina en els seus espectacles TERRA(2021) i Silver Drops (2018). L’any 2020 inicia col·laboració amb la companyia de Projecte Ingenu, dirigida per Marc Chornet com a ballarina en el seu espectacle “La Ruta de la Palta” coproduïda pel Grec Festival i estrenada dins del marc de Grec a Grec. L’any 2021 realitza tasques d’assistència de direcció i assessoria de moviment amb l’espectacle “Bodas de Sangre” estrenada a la Mostra d’Igualada 2021. El Setembre de 2022 estrena la nova producció multidisciplinar de la companyia “El dia que va morir l’últim panda” a Fira Tàrrega.  

Georgina forma part d’AGITART des de l’any 2014, entitat dinamitzadora de la dansa amb  seu a Figueres. Lidera tallers de dansa i moviment a escoles de primària de màxima complexitat i a centres educatius de secundària de la comarca de l’Alt Empordà. 

En l’àmbit de la gestió cultural, és responsable de la coordinació i la producció dels projectes d’AGITART, produint el festival de dansa i moviment al carrer, Figueres es MOU, el projecte educatiu COSMOU i el projecte de reflexió al voltant la dansa Parlem de Dansa – Cafè Müller. 

Administració

Marià Llop

L’any 2017 entra a formar part de l’equip docent de l’Aula de Teatre Eduard Bartolí (ATEB) de Figueres, on a banda de realitzar la seva tasca com a professor de teatre per a nenes i joves, porta la coordinació de les activitats del Club de l’espectador, on organitza col·loquis post funció de la programació e Figueres a escena, organitza xerrades , taules rodones si tallers amb artistes de la programació. El 2019 assumeix el càrrec de Direcció l’ATEB on porta el control pressupostari, la tresoreria, la gestió administrativa, la gestió i coordinació de l’Equip Docent, la direcció de programes de l’entitat, i la redacció de projectes i el pla estratègic 20-24.

És membre i promotor de la companyia la Llarga, on ha portat des del 2017 la producció dels espectacles, i la gestió de la companyia. La Llarga ha esta premiada amb el premi Adrià Gual 2018 amb l’espectacle Bruels, el qual es troba amb gira, i ha passat per el Teatre lliure i la sala Beckett.

El 2020 entra a treballar a Agitart amb tasques de suport pressupostari i tresoreria, així com suport a la sol·licitud i justificació de subvencions.

La seva experiència professional sempre ha estat vinculada al món de les arts escèniques, ha adquirit competències de gestió de projectes, treball en equip, i coneixement del sistema i l’administració a través de la seva participació en l’associacionisme juvenil. Actualment és membre del secretariat del Consell Nacional de Joventut de Catalunya, i  part de l’equip de presidència d’aquest.

Disseny gràfic

Mateo Fumero

Mateo Fumero (1985) Explora la vessant més artística del disseny: és al diàleg entre aquestes dues disciplines on troba el seu llenguatge per als seus diferents projectes.

Alterna els treballs en volum amb l’estudi La Turbina amb la seva feina com a freelance en projectes gràfics.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSA + MUJIKA

Expectations will not kill you

Plaça Josep Pla
Diumenge 4 d’Octubre a les 18:30h.

País/Regió: Espanya/País Basc
Duració: 15 minuts

Sinopsis:
Expectations will not kill you parteix del sentiment de fracàs que patim quan els nostres objectius no s’assoleixen, de la inestabilitat emocional que crea aquesta sensació de derrota. El punt de partida és l’instant que tant hem somiat, el moment de trobar aquella persona que tant havíem desitjat…. Quantes tardes hem passat imaginant què ens oferiria la nit? I qui no ha tornat ensopit cap a casa perquè els somnis no s’han acomplert? Malgrat això, Expectations will not kill you no és una peça derrotista. Ens parla de les esperances i els impulsos que ens fan reviscolar. Al cap i a la fi, vivim entre les expectatives frustrades i les noves il·lusions.

Potser la nit no va acabar d’anar tal i com havíem projectat, potser va ser diferent del que havíem previst, però va ser igualment meravellosa.

Crédits de l’Espectacle:
Direcció: Osa + Mujika
Coreografia: Jaiotz Osa
Intèrprets: Raymond Naval, Jaiotz Osa
Vestuari: Xabier Mujika
Vídeo i Foto: Etanowski

Sobre la Companyia:
Osa + Mujika neix el 2017 de la trobada artística entre Jaiotz Osa i Xabier Mujika. Jaiotz Osa és ballarí i coreògraf. Xabier Mujika és dissenyador de vestuari i d’espais escènics. La unió Osa + Mujika sorgeix de la necessitat de donar resposta a les seves inquietuds en dansa i arts visuals.

La seva primera peça (Suddenly) va ser seleccionada per la Red Acieloabierto 2017 i presentada en festivals nacionals i internacionals. Posteriorment van estrenar Suddenly III (2018), seleccionada pel circuit Danza a Escena 2019, i Kenophobia (2019).

Actualment estan de gira amb Expectations will not kill you, una peça concebuda per a espais no convencionals.

https://www.facebook.com/Osa-Mujika-1938794129714287
https://www.instagram.com/osa_mujika/

Director Workshops Professionals i Assessorament Artístic

Gianluca Vicentini

Originari d’Itàlia, en Gianluca és el Director dels Workshops i Assessor Artístic d’AGITART.

En Gianluca ha treballat a la Northern School of Contemporary Dance a Leeds com a Director Artístic de VERVE i ha estat el Cap de Desenvolupament Professional.

Sota la seva direcció, la companyia ha treballat amb coreògrafs internacionals com ara Lea Anderson, Anton Lachky, Akram Khan, Kerry Nicholls, Ben Wright, Theo Clinkard, Luca Silvestrini i Efrosini Protopapa, fent extensa gira per Europa.

Al mateix temps que dirigia el Riley Theatre, en Gianluca va establir “Connections”, un pla de desenvolupament artístic professional i d’alt rendiment d’un any de durada. Aquest va incloure “Northern Connections”, programa específicament dissenyat per artistes emergents amb seu al nord d’Anglaterra. També ha estat involucrat en una col·laboració amb l’Institut Henry Moore i Tino Sehgal per a la recreació de “Kiss”.

Abans de traslladar-se a Leeds, en Gianluca va ser l’Assitent de Direcció Artística de Iceland Dance Company i va col·laborar com a Director d’Assaig per Carte Blanche. També va ser Director Artístic de Spiral Dansflokkur, una companyia de joves ballarins amb seu a Islàndia.

En Gianluca aporta la Direcció Artística a artistes independents, programant i treballant a nivell internacional a través de la indústria de la dansa, així com també dirigint i donant-los suport.