fbpx
País/Regió: Espanya/Catalunya
Duració: 70 minuts

Vero Cendoya planteja l’enfrontament entre dos mons antagònics, futbol i dansa. Però en aquest cas, l’esport i la sensibilitat artística són ingredients d’una mateixa recepta. Un viatge on una mateixa passió ens porta de l’art a l’esport i de l’esport a l’art. Les cinc ballarines d’aquest espectacle s’enfronten a futbolistes reals, creant una màgica coreografia molt física i al mateix temps delicada.

Espectacle de dansa i futbol inspirat en la pel·lícula italiana L’arbitro, de Paolo Zucca, una reflexió sobre els valors socials i els límits entre l’esport i l’espectacle.

Crèdits:

Ballarines: Linn Johanson, Natalia d’Annunzzio, Tina Halford, Ariadna Peya i Laura Alcalà | Futbolistes: Babou Cham, Adrian Nieto, Reynaldo Zerpa, Gaston Latorre i Greta Ruas | Àrbitre: Jon López | Direcció i coreografia: Vero Cendoya | Direcció musical: Adele Madau | Música: Laia Rovira | Producció: Albert Baldomà | Coproducció: Vero Cendoya, Fira de Teatre de Tàrrega 2015, Graner Fàbrica de Creació, Associació Carovana SMI (Cagliari, Italia) i ICEC – Institut Català de les Empreses Culturals

Sobre la companyia "Vero Cendoya":

BARCELONA, 1976.06.16.

Combina la seva carrera com intèrpret, coreògrafa i pintora.
Com a intèrpret ha treballat amb: SOL PICÓ, MUDANCES dirigida per Àngels Margarit, LAPSUS d’Alexis Eupierre, CobosMika d’Olga Cobos i Peter Mika, TRANSIT, de Maria Rovira, Búbulus de Carles Sales, Cía.MARGOMEZ i ANDRES LIMA, Madrid.
I a l’estranger amb: Inbal PINTO DANCE COMPANY (Israel), HANS WERNER KLOHE (Berlin), LI BOUSSONIERE (Suïssa), Veronika Riz (Itàlia) i STEPTEXT DA.CO (Alemanya).
Actualment dirigeix la partida, espectacle guanyador de l’PREMI DE LA CRÍTICA 2015 i de l’PREMI MORITZ 2015.
Ha treballat també com a assistent de direcció de companyies com Senza Tempo i SOL PICÓ.
És coreògrafa i assessora de moviment de nombrosos espectacles teatrals.
Col·laboradora habitual de la companyia teatral liderada per Blanca Portillo.
I actriu a la companyia La lluitadora, amb Broken Heart Story diirigida per Saraa Turunen.
Des de fa 5 anys, treballa al costat de Ramón Giné el projecte de dansa per a gent amb discapacitat mental JUNEDA INCURSIÓ SOCIAL.
El 2008 crea la seva pròpia companyia de teatre-dansa, que es caracteritza per la col·laboració amb artistes de diferents disciplines (teatre, pintura, transformisme, música, poesia …) i en el cas de la partida, el futbol.
• FINALISTA A 2 Premis MAX per la partida
• PREMI DE LA CRÍTICA 2015 en la modalitat Arts de Carrer amb la partida
• PREMI MORITZ A EL MILLOR ESPECTACLE DE FIRA DE TÀRREGA 2015, votat pels professionals, amb la partida.
• Finalista dels premis DANSCAT 2012, organitzats per l’Associació de professionals de la dansa a Catalunya, a la millor trajectòria professional.
• Premi INCUBADORA de Festival PANORAMA pel projecte de videodansa L’ÚLTIM PEIX
• PREMI al Millor curt internacional al Festival de INSHADOW Portugal amb el mateix videodansa.
• Tercer Premi de les “Festes de la Mercè” de Barcelona
• Premi del Públic en Festival Escènia de TEATRE JOVE, València, amb l’espectacle multimèdia BODEGONS D’UN ALMA
• Premi especial de el públic en el XII Certamen Coreogràfic de Madrid amb l’espectacle “18-28 2004.

Els seus espectacles es presenten en infinitat de teatres i festivals d’Espanya i de països com Itàlia, França, Bèlgica, Holanda, Portugal, Alemanya, Dinamarca, Suècia, Xina i Taiwan entre d’altres.

Des de 2011 és directora juntament amb el centre artístic LA PALOMERA.

Com a pintora realitza nombroses exposicions d’art i ha publicat 4 llibres infantils.

OSA + MUJIKA

Expectations will not kill you

Plaça Josep Pla
Diumenge 4 d’Octubre a les 18:30h.

País/Regió: Espanya/País Basc
Duració: 15 minuts

Sinopsis:
Expectations will not kill you parteix del sentiment de fracàs que patim quan els nostres objectius no s’assoleixen, de la inestabilitat emocional que crea aquesta sensació de derrota. El punt de partida és l’instant que tant hem somiat, el moment de trobar aquella persona que tant havíem desitjat…. Quantes tardes hem passat imaginant què ens oferiria la nit? I qui no ha tornat ensopit cap a casa perquè els somnis no s’han acomplert? Malgrat això, Expectations will not kill you no és una peça derrotista. Ens parla de les esperances i els impulsos que ens fan reviscolar. Al cap i a la fi, vivim entre les expectatives frustrades i les noves il·lusions.

Potser la nit no va acabar d’anar tal i com havíem projectat, potser va ser diferent del que havíem previst, però va ser igualment meravellosa.

Crédits de l’Espectacle:
Direcció: Osa + Mujika
Coreografia: Jaiotz Osa
Intèrprets: Raymond Naval, Jaiotz Osa
Vestuari: Xabier Mujika
Vídeo i Foto: Etanowski

Sobre la Companyia:
Osa + Mujika neix el 2017 de la trobada artística entre Jaiotz Osa i Xabier Mujika. Jaiotz Osa és ballarí i coreògraf. Xabier Mujika és dissenyador de vestuari i d’espais escènics. La unió Osa + Mujika sorgeix de la necessitat de donar resposta a les seves inquietuds en dansa i arts visuals.

La seva primera peça (Suddenly) va ser seleccionada per la Red Acieloabierto 2017 i presentada en festivals nacionals i internacionals. Posteriorment van estrenar Suddenly III (2018), seleccionada pel circuit Danza a Escena 2019, i Kenophobia (2019).

Actualment estan de gira amb Expectations will not kill you, una peça concebuda per a espais no convencionals.

https://www.facebook.com/Osa-Mujika-1938794129714287
https://www.instagram.com/osa_mujika/

Fundador i Director

Roger Fernández Cifuentes

Originari de Figueres (Espanya), Roger és el fundador i director d’AGITART.

Graduat a l’Institut del Teatre (Barcelona) i exmembre de VERVE (Companyia de Postgrau de la Northern School of Contemporary Dance, Leeds), Roger ha treballat amb una varietat de coreògrafs internacionals, entre ells Ben Wright, Frauke Requardt, Angus Balbernie, James Wilton, Matthew Robinson i Jessica Kennedy.

Com a coreògraf emergent, Roger ha estat guardonat amb diversos premis coreogràfics entre ells el primer premi en el Concurs Internacional de Dansa de Riba-Roja, al Concurs Internacional Ciutat de Barcelona de 2012, i el premi del públic al Certamen Coreogràfic de Sabadell. Des de la seva formació, ha estat creant peces per la Companyia AGITART incloent “Life”, “ADaliN”, “Pandora” i “Sand”, que han realitzat gires a escala nacional i internacional a Espanya, Bèlgica i el Regne Unit. L’any 2015, Roger va ser seleccionat per participar en un programa de coreògrafs emergents, Exit Visa, a The Place, Londres.

Paral·lelament a la seva tasca com a codirector, mestre, coreògraf i programador amb AGITART, Roger continua treballant professionalment com a ballarí i coreògraf per a altres projectes.

Producció

Georgina Aviés Sarrias

Nascuda a Barcelona el 1994, Georgina és cap de producció del festival Figueres es MOU.

Georgina és graduada a l’Institut del Teatre en l’especialitat de dansa Contemporània l’any 2012 i posteriorment és membre del Ballet Junior de Geneve sota la direcció artística de Sean Wood i Patrice Delay fins a l’any 2014.

Georgina ha treballat amb coreògrafs internacionals com, Barak Marshall, Andonis Foniadakis, Yann Marussich, Marina Mascarell i Ioannis Mandafounis, entre d’altres.

Com a ballarina Georgina forma part d’Habemus Corpus Dance Company amb peces com TEEN TIME GONE (2016) i AIRE (2017), estrenada dins de la programació del Festival Grec de Barcelona. També des de l’any 2016 és intèrpret a la companyia Addaura Teatre Visual dirigida per Teia Moner, on ha participat en diverses produccions.

Georgina forma part d’AGITART des de l’any 2014 liderant tallers de moviment dins del projecte AGITART educa, impartint tallers regulars a escoles primàries dins del projecte de planters de Conarte Internacional, entre d’altres projectes.

Director Workshops Professionals i Assessorament Artístic

Gianluca Vicentini

Originari d’Itàlia, en Gianluca és el Director dels Workshops i Assessor Artístic d’AGITART.

En Gianluca ha treballat a la Northern School of Contemporary Dance a Leeds com a Director Artístic de VERVE i ha estat el Cap de Desenvolupament Professional.

Sota la seva direcció, la companyia ha treballat amb coreògrafs internacionals com ara Lea Anderson, Anton Lachky, Akram Khan, Kerry Nicholls, Ben Wright, Theo Clinkard, Luca Silvestrini i Efrosini Protopapa, fent extensa gira per Europa.

Al mateix temps que dirigia el Riley Theatre, en Gianluca va establir “Connections”, un pla de desenvolupament artístic professional i d’alt rendiment d’un any de durada. Aquest va incloure “Northern Connections”, programa específicament dissenyat per artistes emergents amb seu al nord d’Anglaterra. També ha estat involucrat en una col·laboració amb l’Institut Henry Moore i Tino Sehgal per a la recreació de “Kiss”.

Abans de traslladar-se a Leeds, en Gianluca va ser l’Assitent de Direcció Artística de Iceland Dance Company i va col·laborar com a Director d’Assaig per Carte Blanche. També va ser Director Artístic de Spiral Dansflokkur, una companyia de joves ballarins amb seu a Islàndia.

En Gianluca aporta la Direcció Artística a artistes independents, programant i treballant a nivell internacional a través de la indústria de la dansa, així com també dirigint i donant-los suport.