fbpx

Sobre el Festival

Figueres es MOU es un festival anual de danza y artes del movimiento que tiene como objetivo acercar estas disciplinas al público de las comarcas de Girona, fomentando la accesibilidad y la participación de la cultura a la ciudadanía.

Evento revulsivo para la danza y la cultura de la ciudad con una importante perspectiva comunitaria. Una herramienta para la expresión ciudadana; una herramienta para el movimiento y la transformación social y cultural.

Nacido en 2014, el festival lleva ocho años acercando el lenguaje de la danza y el movimiento a la ciudadanía de Figueres a través de la programación de calidad, la formación, la sensibilización y el apoyo a diversos proyectos vinculados al mundo de la danza. A lo largo de todas estas ediciones, la ciudad de Figueres ha acogido artistas de países como Francia, Inglaterra, Alemania o Italia, entre otros, ofreciendo muestras de danza de todos los estilos, tanto a nivel nacional como internacional.

Este año celebramos la novena edición con artistas que mostrarán sus propuestas artísticas por diferentes espacios de la capital del Alt Empordà.

Este año celebramos la novena edición con artistas que, como siempre, mostrarán sus propuestas artísticas por diferentes espacios de la capital del Alt Empordà. El festival está organizado por AGITART, entidad de referencia en la dinamización de la danza y el movimiento en las comarcas gerundenses. Figueres se MOU forma parte de la plataforma española de festivales de danza en espacios no convencionales RED ACIELOABIERTO, y de la plataforma de ARTES DE CALLE DE CATALUÑA, y recibe el apoyo de la RED TRANSVERSAL de CATALUÑA. Figueres se MOU también recibe el apoyo institucional de la Generalitat de Cataluña, el Ayuntamiento de Figueres, la Diputación de Girona y el Ministerio de Cultura y Deporte. El festival se organiza con la colaboración de Comerç Figueres y de diversos medios de comunicación.

Lo hacen posible:

El festival Figueres es Mou quiere agradecer a las siguientes entidades para hacer posible este evento, para creer en sus organizadores, y para ayudarles a promover la danza y la cultura por toda la ciudad de Figueres y sus alrededores.

CONTINGUTS

Roger Fernández Cifuentes

Nascut a Figueres l’any 1990, Roger és graduat de l’Institut del Teatre (Barcelona) i exmembre de VERVE (Companyia de Postgrau de la Northern School of Contemporary Dance, Leeds). Ha treballat amb una varietat de coreògrafs internacionals, entre ells Ben Wright, Frauke Requardt, Angus Balbernie, James Wilton, Matthew Robinson i Jessica Kennedy. Com a coreògraf, ha estat guardonat amb diversos premis coreogràfics. Des de la seva formació, ha estat creant peces per la AGITART incloent ‘Life’, ‘ADaliN ’, ‘Pandora ’i ‘Sand’, que han realitzat gires a escala nacional i internacional a Espanya, Bèlgica i el Regne Unit. L’any 2015, va ser seleccionat per participar en un programa de coreògrafs emergents, Exit Visa, a The Place, Londres.  

Des del 2013 està al capdavant d’AGITART com a responsable de continguts del Festival Figueres es MOU i de la resta de projectes de la cooperativa.  

L’any 2021 començar a treballar a l’àrea de continguts  i educatius del Mercat de les Flors de Barcelona. 

COORDINACIÓ I PRODUCCIÓ

Georgina Aviés Sarrias

Nascuda a Barcelona l’any 1994, Georgina es gradua a l’Institut del Teatre en l’especialitat de Dansa Contemporània l’any 2012 i posteriorment és membre del Ballet Junior de Genève sota la direcció artística de Sean Wood i Patrice Delay fins a l’any 2014. L’any 2019/20 cursa el Postgrau en Gestió i Producció d’Espectacles i Festivals de la Universitat de Barcelona IL3. 

Georgina ha treballat amb coreògrafs internacionals com, Barak Marshall, Andonis Foniadakis, Yann Marussich, Marina Mascarell i Ioannis Mandafounis, entre d’altres. Des de l’any 2018 forma part de la companyia Silver Drops Dansa, amb qui col·labora com a ballarina en els seus espectacles TERRA(2021) i Silver Drops (2018). L’any 2020 inicia col·laboració amb la companyia de Projecte Ingenu, dirigida per Marc Chornet com a ballarina en el seu espectacle “La Ruta de la Palta” coproduïda pel Grec Festival i estrenada dins del marc de Grec a Grec. L’any 2021 realitza tasques d’assistència de direcció i assessoria de moviment amb l’espectacle “Bodas de Sangre” estrenada a la Mostra d’Igualada 2021. El Setembre de 2022 estrena la nova producció multidisciplinar de la companyia “El dia que va morir l’últim panda” a Fira Tàrrega.  

Georgina forma part d’AGITART des de l’any 2014, entitat dinamitzadora de la dansa amb  seu a Figueres. Lidera tallers de dansa i moviment a escoles de primària de màxima complexitat i a centres educatius de secundària de la comarca de l’Alt Empordà. 

En l’àmbit de la gestió cultural, és responsable de la coordinació i la producció dels projectes d’AGITART, produint el festival de dansa i moviment al carrer, Figueres es MOU, el projecte educatiu COSMOU i el projecte de reflexió al voltant la dansa Parlem de Dansa – Cafè Müller. 

Administració

Marià Llop

L’any 2017 entra a formar part de l’equip docent de l’Aula de Teatre Eduard Bartolí (ATEB) de Figueres, on a banda de realitzar la seva tasca com a professor de teatre per a nenes i joves, porta la coordinació de les activitats del Club de l’espectador, on organitza col·loquis post funció de la programació e Figueres a escena, organitza xerrades , taules rodones si tallers amb artistes de la programació. El 2019 assumeix el càrrec de Direcció l’ATEB on porta el control pressupostari, la tresoreria, la gestió administrativa, la gestió i coordinació de l’Equip Docent, la direcció de programes de l’entitat, i la redacció de projectes i el pla estratègic 20-24.

És membre i promotor de la companyia la Llarga, on ha portat des del 2017 la producció dels espectacles, i la gestió de la companyia. La Llarga ha esta premiada amb el premi Adrià Gual 2018 amb l’espectacle Bruels, el qual es troba amb gira, i ha passat per el Teatre lliure i la sala Beckett.

El 2020 entra a treballar a Agitart amb tasques de suport pressupostari i tresoreria, així com suport a la sol·licitud i justificació de subvencions.

La seva experiència professional sempre ha estat vinculada al món de les arts escèniques, ha adquirit competències de gestió de projectes, treball en equip, i coneixement del sistema i l’administració a través de la seva participació en l’associacionisme juvenil. Actualment és membre del secretariat del Consell Nacional de Joventut de Catalunya, i  part de l’equip de presidència d’aquest.

Disseny gràfic

Mateo Fumero

Mateo Fumero (1985) Explora la vessant més artística del disseny: és al diàleg entre aquestes dues disciplines on troba el seu llenguatge per als seus diferents projectes.

Alterna els treballs en volum amb l’estudi La Turbina amb la seva feina com a freelance en projectes gràfics.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fundador y Director

Roger Fernández Cifuentes

Originario de Figueres (España), Roger es el fundador y director de AGITART.

Graduado en el Institut del Teatre (Barcelona) y ex miembro de VERVE (Compañia de Postgrado de la Northern School of Contemporary Dance, Leeds), Roger ha trabajado con una variedad de coreógrafos internaciones, entre ellos Ben Wright, Frauke Requardt, Angus Balbernie, James Wilton, Matthew Robinson y Jessica Kennedy.

Como coreógrafo emergente, Roger ha sido galardonado con varios premios coreográficos entre ellos el primer premio en el Concurso Internacional de Danza de Riba-Roja, en el Concurso Internacional Ciudad de Barcelona de 2012, y el premio del público en el Certamen Coreográfico de Sabadell. Desde su formación, ha estado creando piezas para la Compañía AGITART incluyendo “Life”, “Adal”, “Pandora” y “Sand”, que han realizado giras a nivel nacional e internacional en España, Bélgica y Reino Unido. En 2015, Roger fue seleccionado para participar en un programa de coreógrafos emergentes, Exit Visa, The Place, Londres.

Paralelamente a su labor como codirector, maestro, coreógrafo y programador con AGITART, Roger continúa trabajando profesionalmente como bailarín y coreógrafo para otros proyectos.

Producción

Georgina Aviés Sarrias

Nacida en Barcelona en 1994, Georgina es jefe de producción del festival Figueres es MOU.

Georgina es graduada en el Instituto del Teatro en la especialidad de danza Contemporánea el año 2012 y posteriormente es miembro del Ballet Junior de Geneve bajo la dirección artística de Sean Wood y Patrice Delay hasta el año 2014.

Georgina ha trabajado con coreógrafos internacionales como Barak Marshall, Antonis Foniadakis, Yann Marussich, Marina Mascarell y Ioannis Mandafounis, entre otros.

Como bailarina Georgina forma parte de Habemus Corpus Dance Company con piezas como TEEN TIME GONE (2016) y AIRE (2017), estrenada dentro de la programación del Festival Grec de Barcelona. También desde el año 2016 es intérprete en la compañía Addaura Teatro Visual dirigida por Teia Moner, donde ha participado en varias producciones.

Georgina forma parte de AGITART desde el año 2014 liderando talleres de movimiento dentro del proyecto AGITART educa, impartiendo talleres regulares en escuelas primarias dentro del proyecto de planteles de Conarte Internacional, entre otros proyectos.

OSA + MUJIKA

Expectations will not kill you

Plaça Josep Pla
Diumenge 4 d’Octubre a les 18:30h.

País/Regió: Espanya/País Basc
Duració: 15 minuts

Sinopsis:
Expectations will not kill you parteix del sentiment de fracàs que patim quan els nostres objectius no s’assoleixen, de la inestabilitat emocional que crea aquesta sensació de derrota. El punt de partida és l’instant que tant hem somiat, el moment de trobar aquella persona que tant havíem desitjat…. Quantes tardes hem passat imaginant què ens oferiria la nit? I qui no ha tornat ensopit cap a casa perquè els somnis no s’han acomplert? Malgrat això, Expectations will not kill you no és una peça derrotista. Ens parla de les esperances i els impulsos que ens fan reviscolar. Al cap i a la fi, vivim entre les expectatives frustrades i les noves il·lusions.

Potser la nit no va acabar d’anar tal i com havíem projectat, potser va ser diferent del que havíem previst, però va ser igualment meravellosa.

Crédits de l’Espectacle:
Direcció: Osa + Mujika
Coreografia: Jaiotz Osa
Intèrprets: Raymond Naval, Jaiotz Osa
Vestuari: Xabier Mujika
Vídeo i Foto: Etanowski

Sobre la Companyia:
Osa + Mujika neix el 2017 de la trobada artística entre Jaiotz Osa i Xabier Mujika. Jaiotz Osa és ballarí i coreògraf. Xabier Mujika és dissenyador de vestuari i d’espais escènics. La unió Osa + Mujika sorgeix de la necessitat de donar resposta a les seves inquietuds en dansa i arts visuals.

La seva primera peça (Suddenly) va ser seleccionada per la Red Acieloabierto 2017 i presentada en festivals nacionals i internacionals. Posteriorment van estrenar Suddenly III (2018), seleccionada pel circuit Danza a Escena 2019, i Kenophobia (2019).

Actualment estan de gira amb Expectations will not kill you, una peça concebuda per a espais no convencionals.

https://www.facebook.com/Osa-Mujika-1938794129714287
https://www.instagram.com/osa_mujika/

Director Workshops Profesionales y Asesoramiento Artístico

Gianluca Vicentini

Originario de Italia, Gianluca es el director de los Workshops y Asesor Artístico de AGITART.

Gianluca ha trabajado en la Northern School of Contemporany Dance en Leeds como Director Artístico de VERVE y ha sido el Jefe de Desarrollo Profesional.

Bajo su dirección, la compañía ha trabajado con coreógrafos internacionales como Lea Anderson, Anton Lachky, Akram Khan, Kerry Nichols, Ben Wright, Theo Clinkard, Luca Silvestrini y Efrosini Protopapa, haciendo extensa gira por Europa.

Al mismo tiempo que dirigía el Riley Theatre, Gianluca estableció “Connections”, un plan de desarrollo artístico profesional y de alto rendimiento de un año de duración. Este incluyó “Northern Connections”, programa específicamente diseñado para artistas emergentes con sede en el norte de Inglaterra. También ha estado involucrado en una colaboración con el Instituto Henry Moore y Tino Sehgal para la recreación de “Kiss”.

Antes de trasladarse a Leeds, Gianluca fue el Asistente de Dirección Artística de Iceland Dance Company y colaboró como Director de Ensayo para Carte Blanche. También fue Director Artístico de Spiral Dansflokkur, una compañía de jóvenes bailarines con sede en Islandia.

Gianluca aporta la Dirección Artística a artistas independientes, programando y trabajando a nivel internacional a través de la industria de la danza, así como también dirigiendo y apoyándolos.